יום חמישי, 4 באוגוסט 2011

ריגושים של קיץ - מסיבות, גלביות, טיולים, ירקות בלדי ונערת ג'יימס בונד

אין ספק, הקיץ כאן והוא מורגש במלוא עוצמתו. הצבעים חזקים יותר, הטעמים חריפים יותר, הימים ארוכים יותר וגם החום, כמו בכל שנה מרגיש כמו יותר ויותר. בימים החמים האלו, קשה מאוד לשכנע אותי להיפרד מהגלביות האהובות שלי. הן דקיקות ואווריריות כמו טישו ועשויות 100% כותנה. נראה לי שהבדואים כנראה הבינו איזה דבר, או שניים, כשאימצו לעצמם את מנהג לבישת הגלביה.
מבחינתי הגלביה נתפסת כבגד של חופש. אוורירית, קייצית, צבעונית ונוחה, מאפשרת לי לעשות כל מה שמתחשק לי.

את הצילומים שלמעלה צילמה חברה חדשה שלי, הצלמת נירית גור קרבי, שגם הפתיעה אותי ביחד עם מצלמתה והגיעה למסיבת הקולאז'Sale שלי. אני לא אכביר במילים, כי באמת, חם ולמי יש סבלנות... לדעתי התמונות מדברות בעד עצמן













אני יודעת שהבטחתי לא לברבר יותר מדי... אבל הייתי חייבת להפנות את תשומת ליבכן לבלונדה כאן למעלה מימין. הבחורה כיכבה כנערת ג'יימס בונד באחת מקלסיקות הז'אנר. אני מתנצלת שהתמונה קצת מאחור... קשים חיי הפפרצי...
וכן, גם היא הצטרפה לצוות המכירות של הקולאז'Sale בחסות מיכל מונקה התותחית.








עונת ירקות ופירות הבלדי בשיאה וכשלירון ירדני (כן... כן... השפית הפרטית שלי, זאת מהיומולדת...) התקשרה להזמין אותי לאחד מסיורי החוויה שלה, לא יכולתי לסרב. בטח לא כשמדובר על סיור שווקים פרטי, מודרך ע"י מקצוענית נלהבת, שגם לוקחת אותי בסוף הסיור למקום קסום בטבע ופותחת לי שולחן עם כל טוב...
אלו התמונות שהניב סיור השווקים שלנו בבית זרזיר ובמנשיה זבדה, שבעמק יזרעאל. פירות וירקות, שטעמם זכור לי היטב מילדותי ושנים שלא טעמתי. לאבא שלי היה חבר שהיה מביא לו ירקות בלדי טריים היישר מהשדה ולא ראיתי אותם שנים. כמו למשל הפקוס, סוג של מלפפון מתוק מתוק, שנראה קצת כמו קישוא, עם מרקם קריספי ומעטה חיצוני קטיפתי.
אני והפקוס התרגשנו מאוד מהמפגש הזה. התחבקנו, התנשקנו וגם הזלנו (בסתר...) דמעת געגוע, כיאה לשני רעים, שלא נפגשו כ- 30 שנה...


לאחר שמלאנו את סלינו בכל טוב, המשכנו לפינת טבע קסומה בנהלל. טיילנו באזור וקינחנו בארוחה נפלאה, שטעמיה נצרבו בזיכרוני לעד. השילוב הזה בין טריות החומרים, חווית השוק, הטיול, הטבע והארוחה, שכמו (למה כמו? בדיוק!) נתפרו על פי טעמי וצרכי, יצר עבורי חוויה בלתי נשכחת.
לירון מ"חוויה מתבשלת" תשמח לסייע גם לכם להגשים חלומות קולינריים חוויתיים 050-6495651. ממליצה מאוד על הסיורים שלה, הארוחות הפרטיות והסדנאות המופלאות שהיא מעבירה בביתה, שבקיבוץ גבת. פינה פסטורלית בלב עמק יזרעאל.


יום למחרת, בשבת, לירון ציידה אותנו בסל פיקניק מלא בכל טוב ואנחנו (עידן ואני) השארנו את הילדות אצל הסבאים בקיבוץ גבת ובשבע בבוקר (!) עשינו את דרכינו לכיוון הבניאס, לתפוס לנו פינת סתרים אלוהית ופרטית.
הגענו ראשונים לפני כולם... ונהננו מיום קיץ נפלא במקום קריר וקסום.


לסיום, קבלתי בקשות רבות להקצות קצת שעות סטודיו לקהל שרוצה להגיע. אז ממש בקטנה ובספונטניות, אני פותחת מחר, יום שישי, את הסטודיו בשעות הבוקר למבקרים, בין השעות 10:00 ל-13:00. אני אהיה שם עם תכשיטי וינטאג', כריות, תמונות, קופסאות פח, מטפחות וגם משלוח חדש של גלביות שהגיח ממש עכשיו ממכונת התפירה.



להתראות

קרן שביט, החיטה 30, מזכרת בתיה 050-6422333


5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אפשר למצוא את הגלביות גם בתל אביב?

karen shavit אמר/ה...

לא.
הגלביות נמכרות רק אצלי.
במכירות הקולאז'sale
או בסטודיו.

שרון רוכמן אמר/ה...

התמונות של השוק משגעות מאוד נעימות משמחות וקייציות! תמיד כיף לדעת בזכותך על כל מיני פינות ופנינות בארצנו הקטנה...

לירז אמר/ה...

קרן המקסימה!!
תודה על האירוח בסטודיו היפהפה שלך ועל השלל השווה שאני ואחותי רכשנו לנו...
המטפחות מעלפות! היה ממש מרגש לפגוש אותך ולראות אותך בלייב!
שיהיה שבוע טוב!
נ.ב.
הסדנאות (רק הזכרתי)...

בתאל ג אמר/ה...

הכל פה כל כך יפה! כל כך צבעוני שרק מסתכלים על התמונות וכבר מחייכים:)

אודות